2
Min
leestijd
17.1.24

Installatieproces van zonnepanelen

Maarten Oostrum
Co-founder, commercieel directeur
decorativedecorative
Arrow
Terug
inhoudsopgave
 Installatieproces van zonnepanelen

Het installatieproces van A tot Z lees je in dit artikel over het installatieproces van zonnepanelen

Installatieproces

Bij FYXN streven we naar een vlekkeloos zonnepanelen-installatieproces dat zowel betrouwbaar als efficiënt is. Onze zorgvuldig geselecteerde installateurs voldoen aan kwaliteitseisen, zodat je met een gerust hart kunt investeren in zonnepanelen.

Vergelijk installateurs en maak een keuze

Met FYXN heb je de mogelijkheid om verschillende installateurs te vergelijken op basis van jouw specifieke voorkeuren. Of je nu de focus legt op prijs, locatie of service, FYXN biedt transparantie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een duurzaam zonne-energiesysteem.

Hoe werkt het installatieproces?

1. Lees je goed in. Een goede voorbereiding is het halve werk
  2. Vul de vergelijker in
  3. Vind een installateur die het beste bij je wensen past
  4. Vraag tot 3 offertes aan
  5. Offerte op maat gesprek
  6. Ontvang offerte(s)
  7. Akkoord? Maak een afspraak met de installateur
  8. De installateur komt zonnepanelen installeren

Zo gaat het na het indienen van je offerteaanvraag bij FYXN

Na het indienen van je offerteaanvraag bij FYXN begint het proces dat jou dichter bij duurzame zonne-energie brengt. Hier zijn de stappen die je kunt verwachten, evenals belangrijke aandachtspunten om een weloverwogen keuze te maken.

1. Contact met installateurs:

Installateurs nemen contact met je op, hetzij telefonisch of komen bij je thuis voor een persoonlijk gesprek. Op afstand, bijvoorbeeld via een videocall of telefonisch, is het ook mogelijk om een offerte op te stellen.

1. Offerte opmaak gesprek:

Voorafgaand aan de installatie bieden onze installateurs persoonlijk advies en een gedetailleerde offerte op maat. De installateurs nemen de tijd om je specifieke behoeften te begrijpen en zorgen voor een optimale plaatsing van de zonnepanelen op basis van jouw situatie.

Tijdens het gesprek stellen installateurs gedetailleerde vragen over jouw stroomverbruik, energiedoelen, meterkast, kabelloop, dakcondities, schaduwwerking, daktype, en andere relevante aspecten.

1. Ontvangen van offertes:

Na het indienen van je offerte aanvraag ontvang je tot 3 offertes. Het maken van een keuze kan lastig zijn. Hier zijn enkele essentiële punten waarop je expliciet moet letten bij het vergelijken van offertes:

Prijs:

• Bekijk de prijs nauwkeurig en begrijp wat er wel en niet is inbegrepen. Lees meer over de prijs van zonnepanelen.

Gebruikte materialen:

• Onderzoek de gebruikte materialen, zoals het type zonnepaneel en de onderconstructie. Lees meer over zonnepanelen en onderconstructies.

Garanties:

• Controleer de garanties die worden aangeboden, inclusief eventuele garantiefondsen. Lees meer over garanties en garantiefondsen.

Specifieke installatiedetails:

• Bestudeer de specifieke details van de installatie, zoals het beoogde ontwerp en mogelijke aanpassingen.

Door op elk van deze aspecten te letten, kun je een weloverwogen beslissing nemen. Klik op de links voor meer gedetailleerde informatie in onze kennisbank over elk specifiek onderwerp.

1. Keuze en installatieplanning:

Maak een weloverwogen keuze qua installateur en bepaal de installatiedatum. Denk aan veiligheid voor installateurs: zorg voor een toegankelijk werkgebied, identificeer mogelijke obstakels en bespreek specifieke installatiemomenten.

Mogelijke uitdagingen voor installateurs zijn losliggende objecten, elektriciteitskabels of overhangende takken. Verwijder of markeer deze om ongelukken te voorkomen. Bespreek specifieke installatiemomenten met de installateur. Overweeg installatiesessies buiten drukke periodes om een soepeler proces te garanderen.

Indien je een oude meterkast hebt, moet je er rekening mee houden dat deze mogelijk vervangen moet worden. In sommige gevallen gebeurt dit een aantal dagen voordat de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Dit is van belang om de compatibiliteit met het nieuwe zonne-energiesysteem te waarborgen.

1. Oplevering:

Na installatie volgt de oplevering. Controleer of alles naar wens is: werking, netheid, en begrijp de monitoring. Zorg ervoor dat de installateur alle vragen beantwoordt voordat je je handtekening zet.

1. Genieten en review:

Geniet van je zonnepanelen en neem de tijd om je ervaring te delen. Schrijf een review voor FYXN om anderen te helpen bij hun beslissing.

Belangrijke aandachtspunten:

Samenvattend de belangrijkste aandachtspunten

• Zorg dat je goed begrijpt wat in de offertes staat, inclusief garanties en servicevoorwaarden.
  • Maak het installateurs gemakkelijk tijdens de installatie door een georganiseerde werkruimte te bieden.
  • Zorg ervoor dat de installateur je uitgebreide uitleg geeft over de werking en monitoring van het systeem.

Met deze stappen en aandachtspunten ben je goed voorbereid op een soepele overgang naar zonne-energie.

arrow
arrow